Case 17 Jan 2024

Laadinfrastructuurbeheer voor Hamilton Bright

Hamilton Bright, met een sterke nadruk op duurzame bedrijfsvoering en medewerkerswelzijn, wilde een oplossing die hun personeel in staat stelde om hun elektrische voertuigen thuis efficiënt op te laden.

Laadinfrastructuurbeheer voor Hamilton Bright - Blulinc

Projectbeschrijving:

 

Inleiding:

Hamilton Bright, met een sterke nadruk op duurzame bedrijfsvoering en medewerkerswelzijn, wilde een oplossing die hun personeel in staat stelde om hun elektrische voertuigen thuis efficiënt op te laden.

Doel:

Beheer van thuis geplaatste laadpunten voor Hamilton Bright medewerkers, inclusief split billing-functionaliteit.

Uitdagingen:


  • Implementatie van laadstations op diverse residentiële locaties.
  • Integratie van een split billing-oplossing voor een naadloze kostenverdeling tussen dewerknemer en het bedrijf.

Oplossing:

Door laadpunten effectief te plaatsen en te beheren bij de werknemers thuis, zorgden we voor een vlotte overgang naar elektrische mobiliteit voor het Hamilton Bright team. De geautomatiseerde split billing-oplossing garandeerde bovendien dat laadkosten correct en eenvoudig werden verdeeld.

Projectaanpak:


Plan van Aanpak:

Uitvoerige site-inspecties en behoefteanalyses werden uitgevoerd, gevolgd door een op maat gemaakt implementatieplan om te voldoen aan de specifieke vereisten van Hamilton Bright en hun medewerkers.

Team en Rollen:

Ons multidisciplinair team bood end-to-end services als een "All-In-One" partner, van installatie tot onderhoud en klantenservice.

Uitvoering en Methodologie:

Implementatie werd gefaseerd uitgevoerd, rekening houdend met de voorkeuren van de medewerkers en de technische vereisten van de locaties.

Communicatie en Samenwerking:

Regelmatige updates en feedbacksessies met stakeholders van Hamilton Bright zorgden voor duidelijke communicatie en een soepel projectverloop.

Risicobeheer:

Risico's werden vooraf geïdentificeerd en er werden proactieve maatregelen genomen om eventuele obstakels te omzeilen.

Resultaten:

Het project werd binnen de gestelde tijdlijnen en naar volle tevredenheid van de klant opgeleverd.

Resultaten en Prestaties:


Behaalde Doelen:

Gestructureerde en effectieve uitrol van thuislaadstations voor Hamilton Bright, waardoor de adoptie van elektrische voertuigen binnen het bedrijf werd vergemakkelijkt.

Klanttevredenheid:

Hamilton Bright heeft van het project geprofiteerd door hun werknemers een waardevolle en praktische voorziening te bieden, wat bijdraagt aan hun algehele tevredenheid en de duurzaamheidsmissie van het bedrijf.

Leerpunten:

Het project bood waardevolle inzichten in residentiële laadoplossingen en de nuances van split billing in een thuisomgeving.

Dit project onderstreept opnieuw onze bekwaamheid om op maat gemaakte oplossingen te leveren die voldoen aan de unieke eisen van elk bedrijf in de snel veranderende EV-sector.
Neem contact met ons op

Advies nodig?

Niet zeker welke laadoplossing best bij je past? Onze medewerkers maken je wegwijs. Ze kennen alle opties en toepassingen als hun broekzak.

Ook interessant

Het is een opwindende wereld, die van de eMobility. Blulinc zit in de kopgroep, volgt de actualiteit op de voet en neemt je mee in eigen innovaties.

Bekijk meer nieuws

Heb je een vraag bij een product of dienst van Blulinc, of heb je hulp nodig bij een bestelling? Trek gerust aan onze mouw.

Vraag hier raad