Case 17 Jan 2024

Meubelen Jonckheere – Implementatie van DC en AC Laadpunten

Meubelen Jonckheere, een gevestigd meubelbedrijf, nam de vooruitstrevende beslissing om een laadinfrastructuur te integreren in hun faciliteiten, zowel voor klanten als voor hun eigen wagenpark.

Meubelen Jonckheere – Implementatie van DC en AC Laadpunten - Blulinc

Projectbeschrijving:

Inleiding:

Meubelen Jonckheere, een gevestigd meubelbedrijf, nam de vooruitstrevende beslissing om een laadinfrastructuur te integreren in hun faciliteiten, zowel voor klanten als voor hun eigen wagenpark.

Doel:

Het doel was om een geavanceerd laadpuntennetwerk op te zetten, inclusief vier 160kW DC laadpunten en verscheidene AC laadpunten tot 22kW, terwijl tevens een uniek satelliet laadarm-systeem werd geïntroduceerd.

Uitdagingen:

  • Implementatie van een innovatief laadpuntensysteem, nog niet eerder uitgerold in de regio.
  • Integratie van zowel snelladers (DC) als standaard laders (AC) om aan uiteenlopende behoeften te voldoen.

Oplossing:

Het gerealiseerde laadpuntennetwerk integreerde zowel krachtige DC laadpunten als flexibele AC laadstations, ondersteund door een futuristisch en uitbreidbaar satellietarm-systeem.

Projectaanpak:

Plan van Aanpak:

Ontwikkelen en implementeren van een uitgebreid plan voor de installatie en het beheer van de laadpunten, met bijzondere aandacht voor de unieke structuur van de satellietarmen.

Team en Rollen:

Het team heeft de complete leiding gehad over de planning, implementatie en beheer van de laadpunten, waarbij het de rol van “All-In-One” partner heeft vervuld.

Uitvoering en Methodologie:

Gedegen uitvoering met inachtneming van de specificaties voor zowel de DC als de AC laadpunten, en het zorgvuldig implementeren van de satellietarm-technologie.

Communicatie en Samenwerking:

Strakke samenwerking met Meubelen Jonckheere om de implementatie te waarborgen die in lijn is met hun visie en vereisten.

Risicobeheer:

Het identificeren en mitigeren van mogelijke risico’s tijdens elke fase van de implementatie.

Resultaten:

De succesvolle installatie en het beheer van het laadpuntennetwerk, wat Meubelen Jonckheere positioneert als een pionier in hun regio.

Resultaten en Prestaties:

Behaalde Doelen:

Meubelen Jonckheere heeft niet alleen hun laadinfrastructuur gemoderniseerd maar heeft ook een stap gezet in de richting van duurzame mobiliteit en klantenservice.

Klanttevredenheid:

Het innovatieve laadpuntennetwerk heeft positieve feedback en erkenning ontvangen van zowel klanten als stakeholders.

Leerpunten:

De ervaringen en kennis opgedaan tijdens dit project hebben waardevolle inzichten opgeleverd voor toekomstige implementaties en de ontwikkeling van laadinfrastructuur.

Met de succesvolle uitvoering van dit project heeft Meubelen Jonckheere niet alleen een robuuste en geavanceerde laadinfrastructuur verkregen maar heeft het ook een duidelijke boodschap over hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie uitgedragen. Dit project staat als een toonbeeld van onze expertise en het vermogen om op maat gemaakte, geavanceerde laadoplossingen te bieden.

Neem contact met ons op

Advies nodig?

Niet zeker welke laadoplossing best bij je past? Onze medewerkers maken je wegwijs. Ze kennen alle opties en toepassingen als hun broekzak.

Ook interessant

Het is een opwindende wereld, die van de eMobility. Blulinc zit in de kopgroep, volgt de actualiteit op de voet en neemt je mee in eigen innovaties.

Bekijk meer nieuws

Heb je een vraag bij een product of dienst van Blulinc, of heb je hulp nodig bij een bestelling? Trek gerust aan onze mouw.

Vraag hier raad