news 19 Sep 2023

Situatie Rond Easee Laders

Recente ontwikkelingen rondom de Easee-laders hebben voor enige bezorgdheid gezorgd. Wij begrijpen dat dit vragen en zorgen kan oproepen. Daarom willen we met dit artikel duidelijkheid verschaffen over de huidige situatie en u geruststellen.

Situatie Rond Easee Laders - Blulinc

Recente ontwikkelingen rondom de Easee-laders hebben voor enige bezorgdheid gezorgd. Wij begrijpen dat dit vragen en zorgen kan oproepen. Daarom willen we met dit artikel duidelijkheid verschaffen over de huidige situatie en u geruststellen.

Wat is er aan de hand?

In maart 2023 heeft de Zweedse toezichthouder op elektrische veiligheid, Elsäkerhetsverket (ESV), een verbod op de verkoop en installatie van Easee Home en Easee Charge laadstations in Zweden uitgevaardigd. Een opmerkelijk detail is dat de directeur van ESV mede-eigenaar en aandeelhouder is van een grote lokale concurrent van Easee. Oeps?!

De Belgische markttoezichthouder, het BIPT, heeft aangegeven dat ze deze beslissing van de Zweedse autoriteit volgen. Als gevolg hiervan is de verkoop en installatie van deze specifieke Easee-laders in België vanaf 20 juli 2023 verboden. Het BIPT heeft echter geen terugroepactie gestart en staat klanten toe de laders te blijven gebruiken. Dit wijst erop dat het gebruik van de laders veilig is en dat de problemen eerder te maken hebben met administratieve kwesties of onjuiste indieningsprocedures dan met echte veiligheidsproblemen.

Wat betekent dit voor u?

Uw veiligheid en tevredenheid zijn voor ons van het grootste belang. Als klant van Blulinc mag u erop vertrouwen dat uw installatie niet alleen veilig, maar ook uiterst betrouwbaar is. We hebben voor bijna al onze klanten een type A of B aardlekschakelaar geïnstalleerd, een component dat een extra laag bescherming biedt. Deze aardlekschakelaars zijn ontworpen om uw apparatuur te beschermen tegen elektrische schokken door het afbreken van de stroom in geval van overbelasting of lekstromen. Dit zorgt voor een extra veiligheidsniveau in onze installaties. Daarom kunt u, als klant van Blulinc, met volledige gemoedsrust uw Easee-lader blijven gebruiken.

Wat brengt de toekomst?

Easee heeft aangekondigd dat ze binnenkort drie nieuwe modellen zullen lanceren.  Een van deze modellen, de Easee Lite, heeft geen ingebouwde aardlekschakelaar. Dit betekent dat het altijd moet worden geïnstalleerd met een type A of B aardlekschakelaar. En mag op vandaag dus verkocht en geïnstalleerd worden. 

Belangrijke Update: Situatie Rond Easee Laders en Regularisatie van Laadstations

Regularisatie van Laadstations

In december 2023 kondigde de Belgische overheid een nieuwe regularisatieprocedure aan voor elektrische laadstations die vóór 17 juli 2023 zijn geplaatst. Onder deze regeling zullen zelfs eerder afgekeurde laadstations opnieuw worden geëvalueerd en indien nodig herkeurd. Deze stap is een belangrijke ontwikkeling om de veiligheid en betrouwbaarheid van de bestaande laadinfrastructuur in heel België te waarborgen.

Blulinc is volledig toegewijd aan het aanbieden van hoogstaande diensten en producten, met een onwrikbare nadruk op kwaliteit en veiligheid. Wij zijn altijd beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en de nodige ondersteuning te bieden. Uw tevredenheid en gemoedsrust zijn onze hoogste prioriteit. Graag willen wij al onze klanten hartelijk bedanken voor hun vertrouwen in Blulinc tijdens deze periode.Het Blulinc Team.

Neem contact met ons op

Advies nodig?

Niet zeker welke laadoplossing best bij je past? Onze medewerkers maken je wegwijs. Ze kennen alle opties en toepassingen als hun broekzak.

Ook interessant

Het is een opwindende wereld, die van de eMobility. Blulinc zit in de kopgroep, volgt de actualiteit op de voet en neemt je mee in eigen innovaties.

Bekijk meer nieuws

Heb je een vraag bij een product of dienst van Blulinc, of heb je hulp nodig bij een bestelling? Trek gerust aan onze mouw.

Vraag hier raad