Laadstations zijn fiscaal aftrekbaar

Bij Blulinc zijn we met onze laadpalen thuis in elektrisch laden. Maar wist je dat je zowel als onderneming als als particulier in aanmerking kunt komen voor een fiscale aftrek als je een elektrische laadpaal laat installeren. Zo worden elektrische laadpalen wel heel interessant. 

Enkele groene wagens fiscaal aftrekbaar

Recent werd het wetsontwerp van Minister van Financiën Van Peteghem goedgekeurd. Dit moet zorgen voor een vergroening van de mobiliteit. Zo worden enkel nog koolstofemissievrije bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar. Bovendien zullen zowel zelfstandigen als particulieren kunnen rekenen op een aantal fiscale stimulansen om een elektrische laadpaal aan te schaffen. En jij had nog extra redenen nodig? 

Wat als particulier?

Je bent meer dan waarschijnlijk ondernemer, maar toch parkeren we dit even links. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden en ongetwijfeld zal ook je accountant er heel wat over kunnen vertellen, maar je bent ook particulier en ook hier kun je een zaakje doen. Kies je voor 31 december 2022 voor een laadpaal thuis, dan krijg je een belastingvermindering van 45%. In 2023 daalt dit tot 30% en tot 15% in 2024. Dit voor zowel eigenaars als huurder. Let wel, het bedrag waarop de belastingvermindering wordt berekend is maximaal 1.500 euro per belastingplichtige. Dit is dus het maximale bedrag waarop je een belastingvermindering kan krijgen. Zo kan het als ondernemer ook lonen om thuis een laadpaal te plaatsen, zeker als je ook veelvuldig van thuis werkt of van thuis uit vertrekt naar klanten.

Een bijkomende voorwaarde is wel dat het om een intelligent laadstation moet gaan, waarbij de laadtijd en het laadvermogen gestuurd kan worden. Het laadstation mag ook enkel gebruikmaken van groene stroom. Geen enkel probleem, want met onze Blulinc laadpalen hebben we de perfecte oplossing voor jou.