news 15 Feb 2024

Alles Wat Je Moet Weten Over Het Laden Van Je Elektrische Wagen: De Ultieme Gids Van Blulinc

Alles Wat Je Moet Weten Over Het Laden Van Je Elektrische Wagen: De Ultieme Gids Van Blulinc - Blulinc

Bij Blulinc snappen we dat je gewoon wilt instappen, laden en zorgeloos de weg op wilt met je elektrische voertuig. Daarom zetten we hier alles op een rijtje over hoe je jouw elektrische wagen kunt opladen - of je nu thuis bent, onderweg, of snel even wilt bijladen. Van het vertrouwde stopcontact tot het indrukwekkende snellaadstation, we hebben je gedekt. Want bij Blulinc, jij rijdt, wij zorgen voor de stroom.

Laadpunt Thuis of Onderweg: Mode 3 Laden Mode 3 opladen is jouw go-to voor dagelijks gebruik. Deze laadpunten vind je zowel langs de openbare weg als bij je thuis, gemonteerd aan de muur of op een paal. Met een vermogensbereik van 3,7 kW tot 22 kW (en hoger) bieden deze laadpunten flexibiliteit voor iedere elektrische rijder. Of je nu een vaste laadkabel hebt of gebruikmaakt van een universeel stopcontact, het opladen van je wagen is eenvoudig en efficiënt. Met de juiste connector, Type 1 (Yazaki) of Type 2 (Mennekes), ben je zo weer op weg.

Snellaadstation: Mode 4 Laden Heb je haast? Mode 4 snelladen biedt uitkomst. Bij een gemiddeld verbruik kun je binnen een halfuur genoeg opladen voor meer dan 100 km rijplezier. Deze stations zijn uitgerust met vaste kabels en verschillende connectoren, zoals Chademo en CCS2, voor die snelle boost. Ideaal voor de eerste 80% van je batterij; de rest duurt iets langer om de veiligheid en levensduur van je batterij te waarborgen.

 

Het Vertrouwde Stopcontact: Mode 2 Laden Geen laadpunt in de buurt? Geen probleem. Met een Mode 2-laadkabel en de juiste beveiligingen, zoals een In-Cable Control Box (ICCB), laad je jouw voertuig gewoon via een standaard stopcontact met aarding. Let wel, de installatie en het stopcontact moeten in topconditie zijn voor een veilige laadervaring. En hoewel een industrieel (CEE) stopcontact ook een optie is, let op dat deze niet altijd geschikt zijn voor woningen vanwege veiligheidsoverwegingen.

Laadtijd: Een Kwestie van Vermogen en Capaciteit Hoe snel je wagen weer vol energie zit, hangt af van meerdere factoren: de capaciteit van je batterij, het vermogen van het laadpunt, en het rendement van het laden. Over het algemeen duurt het opladen aan een gewoon stopcontact langer dan aan een laadpunt of snellader. Maar geen zorgen, bij Blulinc hebben we laadoplossingen die passen bij jouw levensstijl en laadbehoeften.

Veiligheid Voorop Het gebruik van verlengkabels of stekkerdozen raden we af bij het laden van je elektrische voertuig. Voor een veilige en efficiënte laadervaring, zorg ervoor dat je laadkabel volledig is uitgerold om oververhitting te voorkomen.

Bij Blulinc staan we klaar om jouw elektrische avontuur te ondersteunen met deskundig advies, state-of-the-art laadoplossingen, en de beste klantenservice. Of je nu kiest voor een laadpunt thuis, onderweg, of het gemak van een snellaadstation, wij zorgen dat je altijd en overal moeiteloos kunt opladen.

Wil je meer weten over het optimaal laden van je elektrische wagen? Duik dan in de wereld van Blulinc, waar laden ontmoet gemak.

Bron: Vlaanderen.be

Neem contact met ons op

Advies nodig?

Niet zeker welke laadoplossing best bij je past? Onze medewerkers maken je wegwijs. Ze kennen alle opties en toepassingen als hun broekzak.

Ook interessant

Het is een opwindende wereld, die van de eMobility. Blulinc zit in de kopgroep, volgt de actualiteit op de voet en neemt je mee in eigen innovaties.

Bekijk meer nieuws

Heb je een vraag bij een product of dienst van Blulinc, of heb je hulp nodig bij een bestelling? Trek gerust aan onze mouw.

Vraag hier raad