Nieuws 22 Jan 2024

Een laadstation thuis of op het bedrijf

Een elektrische wagen gekocht of je medewerkers voorzien van elektrische wagens? Dan kan je als ondernemer niet zonder één of meerdere laadpalen. In dit artikel geven we je wat meer informatie over mee, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Met Blulinc zit je trouwens altijd gebeiteld.

Een laadstation thuis of op het bedrijf - Blulinc

Een laadpaal thuis of op het bedrijf?
Hier houd je maar beter rekening mee

Een elektrische wagen gekocht of je medewerkers voorzien van elektrische wagens? Dan kan je als ondernemer niet zonder één of meerdere laadpalen. In dit artikel geven we je wat meer informatie over mee, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Met Blulinc zit je trouwens altijd gebeiteld.

Niet afhangen van een publieke laadpaal 

Het opladen aan een publieke laadpaal is tot vier keer duurder dan thuis of op het bedrijf. Een eigen laadoplossing voor je elektrische wagens valt dus zeker te overwegen. Bovendien is het uiteraard ook een stuk praktischer. De wagens staan vaak toch een hele tijd stil thuis of op de bedrijfsparking, dus win je aan efficiëntie. De meeste elektrische wagens kunnen in een gewoon stopcontact opgeladen worden, maar toch bieden oplossingen zoals die van blulinc heel wat voordelen. Je laadt je wagen een stuk veiliger op en voorkomt overbelasting. Bovendien laad je tot 8 keer sneller. Ook het vanop afstand blokkeren is met Blulinc perfect mogelijk.

Electric vehicle charging station point

Waar moet je rekening mee houden bij de installatie?

Een Blulinc laadpaal haal je al in huis vanaf € 865 en binnen de 5 minuten ben je ermee weg. Toch nood aan ondersteuning, dan helpen onze ervaren specialisten bij Blulinc je met plezier verder. Houd er wel rekening mee dat een laadoplossing of laadpaal op een aparte kring dient aangesloten te worden. Er moet dan ook een kabel van de elektriciteitskast naar de laadpaal getrokken worden. Het gaat hier om een belangrijke wijziging aan je elektrische installatie, waardoor een herkeuring nodig is. Heb je hier nog vragen over, dan beantwoorden we die graag voor je. Ondertussen hebben we al tientallen succesvolle installaties achter de rug.

Wat ga je verbruiken? 

Het verbruik hangt samen met het verbruik van je elektrische auto.

Laadpaal met of zonder vaste kabel? 

Waar er vroeger nog een technische component aan zat, gaat het vandaag de dag meestal om het esthetische. Heel wat mensen willen een box zonder kabel. Een kabel is echter net wat makkelijker in gebruik, zonder dat je elke keer met kabels hoeft te zeulen.

Electric vehicle charging

Neem contact met ons op

Advies nodig?

Niet zeker welke laadoplossing best bij je past? Onze medewerkers maken je wegwijs. Ze kennen alle opties en toepassingen als hun broekzak.

Ook interessant

Het is een opwindende wereld, die van de eMobility. Blulinc zit in de kopgroep, volgt de actualiteit op de voet en neemt je mee in eigen innovaties.

Bekijk meer nieuws

Heb je een vraag bij een product of dienst van Blulinc, of heb je hulp nodig bij een bestelling? Trek gerust aan onze mouw.

Vraag hier raad