Case 17 Jan 2024

De elektrische reis van Nippon Gases

Nippon Gases levert gassen voor de industriële markt. Denk bijvoorbeeld aan gas in cilinders dat via vrachtwagens tot bij de klant geleverd wordt, of gas dat via een pijplijn rechtstreeks wordt aangevoerd — voor grote verbruikers. Nippon Gases is werkzaam in de regio België, Nederland en Frankrijk en bedient veel verschillende sectoren: van mobility en voeding over chemie tot farmacie en biotech. 

De elektrische reis van Nippon Gases - Blulinc

Nippon Gases levert gassen voor de industriële markt. Denk bijvoorbeeld aan gas in cilinders dat via vrachtwagens tot bij de klant geleverd wordt, of gas dat via een pijplijn rechtstreeks wordt aangevoerd — voor grote verbruikers. Nippon Gases is werkzaam in de regio België, Nederland en Frankrijk en bedient veel verschillende sectoren: van mobility en voeding over chemie tot farmacie en biotech. 

 

Laden op het werk en thuis

“Nippon Gases biedt klanten oplossingen om duurzamer te opereren”, aldus Johan Desmet, business director BNL. “Die duurzaamheid willen we ook intern stimuleren, door bijvoorbeeld ons wagenpark te vergroenen.” Werknemers worden verwacht een voorbeeldfunctie op te nemen en rijden dus steeds meer hybride of elektrisch. Om dat te faciliteren, klopte Nippon Gases aan bij Blulinc. Het bedrijf wilde twee dingen: laadpalen op de bedrijfsparking en laadpalen bij de werknemers thuis. 

 

Mooi en vlot eindproduct

Johan Desmet: “Zelf vind ik het heel handig. Om de twee à drie dagen laad ik mijn wagen thuis op en dan kan ik weer een paar dagen verder. Ook andere werknemers geven aan dat ze hun initiële twijfels — ‘Zal ik wel ver genoeg geraken?’ — konden laten varen dankzij de laadoplossingen op het werk en thuis. 

 

“Ik wil deel uitmaken van die toekomst van volledig elektrisch rijden.”

— Ralf Joris, global cylinder tracking specialist Nippon Gases

 

Ralf Joris, werknemer bij Nippon Gases, is tevreden over zijn laadpaal van Blulinc thuis. “Het product dat Blulinc aflevert past mooi in de omgeving, dat vind ik fijn.” Ook accountmanager Kathleen Sels is vol lof: “Er komt iets vreemds aan je gevel te hangen. Wat goed dat Blulinc eerst op plaatsbezoek kwam, onder meer om te checken of we de juiste elektriciteitsvoorzieningen hadden. Het advies van Blulinc was nuttig en vandaaruit ging het eigenlijk vanzelf.” Een gevoel dat directeur Johan Desmet beaamt: “De samenwerking met Blulinc liep heel vlot.” 

 

“Het rijcomfort van elektrisch rijden het vlotte schakelen, de stille werking is erg groot.”

— Johan Desmet, business director BNL 

Neem contact met ons op

Advies nodig?

Niet zeker welke laadoplossing best bij je past? Onze medewerkers maken je wegwijs. Ze kennen alle opties en toepassingen als hun broekzak.

Ook interessant

Het is een opwindende wereld, die van de eMobility. Blulinc zit in de kopgroep, volgt de actualiteit op de voet en neemt je mee in eigen innovaties.

Bekijk meer nieuws

Heb je een vraag bij een product of dienst van Blulinc, of heb je hulp nodig bij een bestelling? Trek gerust aan onze mouw.

Vraag hier raad