Meer en meer bedrijven investeren in of overwegen elektrische laadpalen aan hun bedrijf. Maar wat kost dat nu eigenlijk? Wij zetten even een aantal zaken op een rijtje.
Ondertussen zijn er al een heel aantal aanbieders van laadpalen en installaties voor bedrijven. Aangezien je wagenpark hier waarschijnlijk heel wat tijd stilstaat, is dit een verstandige optie om te bekijken.
100% fiscale aftrek is mogelijk
Een laadpaal bij je bedrijf is in Vlaanderen 100% fiscaal aftrekbaar, wanneer je voor volledige elektrische wagens gaat, en vormt dus een interessante investering. Kies je voor plug-in hybrides dan hangt de aftrek samen met die van de wagen.
Wist je trouwens dat je deze infrastructuur ook beschikbaar kunt maken voor mensen buiten het bedrijf? Zo kun je als je dat wenst ook een deel van je investering terugverdienen.
Mogelijkheden zijn uitgebreid
Elektrische laadpalen zijn vandaag de dag quasi volledig personaliseerbaar en je kunt ze dus de branding meegeven van je bedrijf. Bovendien hoeven je medewerkers niet thuis op te laden, wat ze aardig wat scheelt op hun energierekening. Het feit dat je voor een elektrisch wagenpark kiest, kan er trouwens voor zorgen dat je bijkomend talent kunt aantrekken. Heel wat mensen denken duurzaam vandaag de dag en een elektrisch wagenpark past perfect in deze mindset.
Binnen de 10 dagen is het mogelijk om op je bedrijf over laadpalen te beschikken. Kies bij voorkeur voor slimme laadpalen, waarmee je ook het verbruik kunt monitoren en de kosten die daarmee gepaard gaan. Bespaar ook niet op het vermogen van je laadpaal: hoe hoger het vermogen, hoe sneller je kunt opladen. Zeker als je medewerkers vaak maar kort even het bedrijf binnenspringen, is het belangrijk dat ze snel kunnen opladen.
De prijzen van laadpalen en de ondersteuning die leveranciers bieden, kunnen sterk variëren. Goed vergelijken is de boodschap.