news 15 Jan 2024

Ontgrendel Overheidssteun met Blulinc: Uw Gids voor EV-Laadstations in België

Ontdek hoe Blulinc u kan helpen de Belgische overheidssteun voor elektrische voertuigen te maximaliseren. In onze nieuwste blog verkennen we de stimuleringsmaatregelen en belastingvoordelen die beschikbaar zijn voor zowel bedrijven als particulieren. Leer hoe u kunt profiteren van deze kansen en draag bij aan een duurzamere toekomst. Lees meer...

Ontgrendel Overheidssteun met Blulinc: Uw Gids voor EV-Laadstations in België - Blulinc

Als voorloper in de elektrische voertuig (EV) revolutie in België, staat Blulinc in het middelpunt van de overgang naar duurzame mobiliteit. In deze blog bespreken we de laatste steunmaatregelen van de Belgische overheid, bijgewerkt tot 18 december 2023, en hoe deze passen binnen de visie van Blulinc voor een groenere, meer verbonden wereld.

Een Sprong Voorwaarts voor Bedrijven

Blulinc erkent de cruciale rol van bedrijven in de overgang naar duurzame mobiliteit. De Belgische overheid stimuleert de installatie van publiek toegankelijke, intelligente laadstations met significante belastingvoordelen voor investeringen gedaan tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024. Blulinc's geavanceerde laadoplossingen zijn ontworpen om bedrijven te helpen deze voordelen te maximaliseren terwijl ze bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst.

Kracht voor Individuele Inzet

Bij Blulinc geloven we dat elk individu een verschil kan maken. De Belgische belastingvermindering voor particulieren en zelfstandigen die nieuwe vaste laadstations thuis installeren, sluit aan bij onze missie om persoonlijke bijdragen aan duurzaamheid te versterken. Of het nu gaat om onze geavanceerde thuislaadunits of onze slimme app-integratie, wij bieden de tools voor iedereen om deel te nemen aan deze essentiële verschuiving.

Ondersteuning van Innovaties van Kleine Bedrijven

Blulinc waardeert de uitdagingen waarmee kleine bedrijven worden geconfronteerd en steunt het 8% investeringsaftrek initiatief vanaf 1 januari 2023. Onze oplossingen zijn afgestemd op de unieke behoeften van kleine ondernemingen, waardoor het voor hen makkelijker wordt om duurzame praktijken aan te nemen en te profiteren van deze fiscale prikkels.

Versnelling van Verandering met CPT

Het Clean Power for Transport (CPT) programma onderstreept onze visie op een groener wagenpark in België. Blulinc is enthousiast over de mogelijkheden om stedelijke logistiek, vrachtvervoer en bussen te ondersteunen met onze geavanceerde laadinfrastructuur, in lijn met de jaarlijkse focusgebieden van CPT.

Ecologiepremie+ en Niet-Publieke Stations

De Ecologiepremie+ voor niet-publieke laadstations sluit aan bij onze toewijding aan krachtige, groene energieoplossingen. Blulinc's technologie is gericht op het maximaliseren van de efficiëntie en duurzaamheid van laadoplossingen voor bussen en vrachtwagens, ter ondersteuning van grootschalige ecologische transities.

Overzicht van Stimuleringsmaatregelen

Stimuleringsmaatregel Geschiktheid Periode Details
Verhoogde Belastingaftrek voor Bedrijven Bedrijven (eenmanszaken en vennootschappen) 01/09/2021 - 31/08/2024 200% tot 31/03/2023, daarna 150%
Belastingvermindering voor Particulieren/Zelfstandigen Particulieren en Zelfstandigen 01/09/2021 - 31/08/2024 45% tot 31/12/2022, 30% in 2023, 15% in 2024
Clean Power for Transport (CPT) Bedrijven gericht op stedelijke logistiek, vracht en bussen Jaarlijkse Oproepen Ondersteunt projecten voor laadinfrastructuur
Ecologiepremie+ voor Niet-Publieke Stations Grote ondernemingen en KMO's Op Oproep 30% subsidie voor KMO's,15% voor grote ondernemingen


Conclusie

Bij Blulinc zijn we gepassioneerd over het vooruit helpen van de toekomst van duurzaam transport. België's progressieve stimuleringsmaatregelen voor EV-laadinfrastructuur vertegenwoordigen een belangrijke stap naar onze gedeelde visie op een milieuvriendelijke toekomst. Door Blulinc's innovatieve laadoplossingen te integreren met deze incentives, passen we ons niet alleen aan aan een groenere toekomst; we zijn actief bezig deze vorm te geven. Onze technologie is ontworpen om elk individu en bedrijf in België in staat te stellen bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Ga over tot actie!

Klaar om uw reis met Blulinc te elektrificeren? Of u nu een bedrijf bent dat zijn EV-infrastructuur wil uitbreiden of een individu dat graag een duurzame keuze wil maken, wij staan klaar om u te begeleiden. Bekijk ons assortiment aan producten en ontdek hoe u deze incentives kunt benutten om deel uit te maken van de groene revolutie. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen een blijvende impact maken!

Ook interessant

Het is een opwindende wereld, die van de eMobility. Blulinc zit in de kopgroep, volgt de actualiteit op de voet en neemt je mee in eigen innovaties.

Bekijk meer nieuws

Advies nodig?

Niet zeker welke laadoplossing best bij je past? Onze medewerkers maken je wegwijs. Ze kennen alle opties en toepassingen als hun broekzak.

Heb je een vraag bij een product of dienst van Blulinc, of heb je hulp nodig bij een bestelling? Trek gerust aan onze mouw.

Vraag hier raad