Algemene Voorwaarden Blulinc NV

Laatst bijgewerkt op: 12/01/2023

Lees je liever de saaie versie, deze kan je hier terugvinden

ARTIKEL 1 – Verklarende Woordenlijst

Welkom bij de wereld van Blulinc NV! Als we het in deze Algemene Voorwaarden over bepaalde termen hebben, dan bedoelen we precies dit:

  • Algemene Voorwaarden: Jouw navigatiekaart voor een vlotte samenwerking met ons. Deze voorwaarden dekken alles, van de aankoop en installatie van onze energiebesparende en efficiënte oplossingen, zoals zonnepanelen en laadpalen, tot aan het gebruik van onze laaddiensten. Zo zorgen we ervoor dat je altijd precies weet waar je aan toe bent.
  • Blulinc: Dat zijn wij, jouw gids naar een groenere toekomst, gevestigd aan de Booiebos 8a, 9031 Drongen, België, en trots geregistreerd onder nummer 0775.669.111. We zijn hier om je te voorzien van de slimste en meest duurzame energieoplossingen.
  • Laaddiensten: Onze speciale service die jou in staat stelt om je elektrische wagen te laden via de laadpalen van het Blulinc netwerk. Met onze handige app wordt laden niet alleen gemakkelijker maar ook efficiënter. Voor de kleine lettertjes, zie onze Servicevoorwaarden op onze website.
  • Klant: Dat ben jij, op het moment dat je onze offerte tekent en daarmee instemt met een toekomst vol duurzame energie. Of je nu voor jezelf spreekt of namens een organisatie, we zijn verheugd je te mogen verwelkomen.
  • Laadpaal: Jouw nieuwe energiebron voor het opladen van je elektrische voertuig, geïnstalleerd volgens de specificaties in onze offerte. Een essentieel onderdeel van jouw duurzame levensstijl.
  • Offerte: Het startpunt van onze gezamenlijke reis. Hier vind je alle nodige informatie over wat we aanbieden, inclusief de technische specificaties van onze energiebesparende en efficiënte oplossingen en de financiële details die daarbij komen kijken.
  • Energiebesparende en Efficiënte Oplossingen: Onze oplossingen, zoals zonnepanelen, die niet alleen energie besparen maar deze ook op een slimme manier gebruiken. Ze zijn ontworpen om jouw leven gemakkelijker, groener en efficiënter te maken, allemaal terwijl ze jouw elektrische voertuig van stroom voorzien.

We hebben alles in het werk gesteld om deze voorwaarden zo duidelijk en toegankelijk mogelijk te maken, om zo een basis te leggen voor een transparante en plezierige samenwerking. Heb je vragen of opmerkingen? Ons team staat klaar om je te helpen. Welkom bij Blulinc, waar we samen bouwen aan een groenere en duurzamere wereld.

ARTIKEL 2 - Het Doel van Deze Voorwaarden

2.1. Deze Algemene Voorwaarden zijn jouw GPS door de wereld van Blulinc. Ze zijn van toepassing op elke offerte die we je trots presenteren en elke overeenkomst die we samen aangaan, gericht op onze energiebesparende en efficiënte oplossingen, inclusief maar niet beperkt tot zonnepanelen en laadpalen, en natuurlijk onze laaddiensten. Onze Servicevoorwaarden, die je op onze website kunt vinden, zijn een integraal onderdeel van deze set regels.

Je kunt deze Algemene Voorwaarden altijd raadplegen op onze website, zodat je ze nog eens rustig kunt doorlezen bij elke offerte die we je aanbieden.

2.2. Wanneer je jouw handtekening onder onze offerte zet, betekent dit dat je deze voorwaarden hebt gelezen, begrepen en zonder twijfel accepteert. Andere voorwaarden? Die liggen niet op onze tafel.

2.3. We houden onze voorwaarden graag up-to-date. Als er iets verandert, laten we het je weten. Je vindt de nieuwste versie altijd op onze site. Als we aanpassingen doen en je reageert niet binnen vijf werkdagen, dan gaan we ervan uit dat je akkoord gaat met de nieuwe regels, die meteen ingaan.

ARTIKEL 3 – Hoe We Samen aan de Slag Gaan

3.1. Onze samenwerking wordt officieel zodra je onze offerte ondertekent. Dat is het moment waarop we samen aan een groenere toekomst beginnen te werken.

3.2. Voordat we onze energiebesparende helden komen installeren, zorg jij ervoor dat alles klaarstaat, precies zoals we in onze offerte hebben beschreven. Je belooft dat alle voorbereidingen getroffen zijn voordat we aan de slag gaan.

3.3. De details in onze offerte? Die zijn gebaseerd op wat jij ons vertelt. We vertrouwen erop dat je ons de volledige en correcte informatie geeft.

ARTIKEL 4 – De Installatie en Hoe Het Werkt

4.1. De installatie van onze producten en diensten gebeurt volgens de afspraken in de offerte en met respect voor alle geldende regels. Jij zorgt voor de perfecte plek voor onze producten en zorgt dat alles klaar is voor de installatie.

4.2. Als de voorbereidingen niet op tijd klaar zijn, mogen we besluiten de installatie uit te stellen of zelf de handen uit de mouwen te steken (of iemand anders in te schakelen). De kosten? Die zijn voor jou.

4.3. Onze planning is een schatting. We zijn niet verantwoordelijk voor vertragingen veroorzaakt door anderen of voor eventuele schade als we niet op tijd kunnen leveren.

4.4. Zeg je de afspraak af binnen 48 uur voor de geplande datum, of kunnen we niet aan de slag door jouw toedoen? Dan brengen we mogelijk extra kosten in rekening.

4.5. Mocht er schade ontstaan door het tijdelijk uitschakelen van de elektriciteit tijdens de installatie, dan is dat niet onze verantwoordelijkheid.

4.6. Als alles geïnstalleerd is, lopen we samen de checklist door om te zorgen dat alles perfect is geïnstalleerd.

4.7. Zie je iets dat niet klopt tijdens de oplevering? Vertel het ons direct, zodat we het kunnen noteren en oplossen. Wat niet wordt genoemd, beschouwen we als goedgekeurd door jou.

Als er iets is dat aan ons ligt, pakken we dat natuurlijk zo snel mogelijk aan.

4.8. Na de oplevering, wanneer de checklist compleet is, accepteer je officieel ons werk. Dat betekent dat je blij bent met hoe we de apparatuur hebben geïnstalleerd.

ARTIKEL 5 - Kostenplaatje

5.1. Je geeft groen licht voor de installatie van onze producten tegen de prijs die we in de offerte hebben vastgelegd (het "Kostenplaatje").

5.2. Onze prijzen zijn als een momentopname, gebaseerd op de kostenfactoren op het moment dat we de offerte maken, en natuurlijk op wat jij ons hebt verteld. Alle prijzen zijn in euro's en btw? Die komt er nog bij.

5.3. Over de betaling doen we niet moeilijk, we houden het simpel en duidelijk:

  • 50% van het totaalbedrag betaal je nadat je de factuur hebt ontvangen;
  • 40% betaal je voor we met de installatie beginnen;
  • De laatste 10% is voor als alles draait zoals het hoort.

5.4. Mocht het leven ons (lees: Blulinc) onverwachte uitdagingen geven die het werk zwaarder of complexer maken dan je mag verwachten, zoals een plotselinge staking, epidemie, of een flinke prijsstijging van materialen, dan zien we dat als overmacht. Dit geeft ons de ruimte om samen te kijken naar een oplossing of, in het uiterste geval, de overeenkomst te herzien of te beëindigen.

5.5. Voordat we aan de slag gaan, nemen we een kijkje naar je financiële gezondheid. Mocht blijken dat we ons zorgen moeten maken, dan kunnen we vragen om een extra aanbetaling, een bankgarantie of een andere vorm van zekerheid. En als je die niet binnen drie dagen na ons verzoek kunt laten zien, dan pauzeren we onze werkzaamheden even.

5.6. Heb je vragen of opmerkingen over de factuur? Laat het ons binnen 8 dagen weten. Daarna gaan we ervan uit dat je akkoord bent. Mocht je een deel van de factuur betwisten, dan betaal je in ieder geval het deel waar je het wel mee eens bent op tijd.

5.7. Als betalen niet lukt binnen de afgesproken tijd, dan moeten we volgens de wet van 2 augustus 2002 over betalingsachterstanden een rente rekenen. Daarnaast komt er een vaste schadevergoeding van 10% van het openstaande bedrag bovenop, zonder dat we je daar eerst nog een keer voor moeten waarschuwen.

5.8. Betalen doe je via overschrijving naar het rekeningnummer dat we je geven, met de juiste referentie en binnen de termijn die op de factuur staat. De kosten voor de betaling? Die zijn voor jou.

ARTIKEL 6 – Jouw Rol in het Groene Avontuur

6.1. We verwachten dat je ons alle hulp en informatie geeft die we nodig hebben om alles vlekkeloos te installeren. Zorg ervoor dat we alles weten wat nodig is voor een perfecte plaatsing van de apparatuur.

6.2. Jij zorgt ervoor dat je het recht hebt om met ons in zee te gaan en dat je onze apparatuur mag laten installeren. Ook beloof je onze laaddiensten af te nemen.

6.3. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat we onze installatie kunnen doen zoals afgesproken in de offerte.

6.4. Jij checkt of er vergunningen of licenties nodig zijn voor de installatie en zorgt ervoor dat je die hebt, op jouw kosten. Ook volg je de stedenbouwkundige regels en zorg je voor eventuele vergunningen.

ARTIKEL 7 – Aan boord met onze Laaddiensten

7.1. Als je kiest voor onze producten en diensten, maak je ook een jaar lang deel uit van de Blulinc laadfamilie. Dit avontuur begint zodra je onze offerte tekent.

7.2. Onze gezamenlijke reis start officieel met de ingebruikname van jouw nieuwe producten en diensten. Vanaf dat moment ben je niet alleen duurzaam bezig, maar ook slim aan het laden!

7.3. Tenzij we iets anders afspreken, zijn onze laaddiensten net als een goed recept: ze volgen de Algemene Servicevoorwaarden. Je vindt deze op onze website, maar we voegen ze ook toe aan onze offerte – zo zijn we. Door de offerte te ondertekenen, zeg je eigenlijk: "Ja, ik wil" tegen deze voorwaarden.

ARTIKEL 8 – Onze Beloftes aan Jou

8.1. We beloven je niet alleen onze producten en diensten te leveren, maar ook een glimlach op je gezicht te toveren met onze service. Alles wat we in de offerte zeggen, gaan we doen – dat is onze erecode.

8.2. De info die je ons geeft, behandelen we alsof het onze eigen schat is: met zorg en alleen gebruikt voor het realiseren van jouw energiedromen.

8.3. Verwacht vakmanschap en een dosis zorgzaamheid bij de installatie. We streven naar perfectie, maar hey, we zijn ook maar mensen. Ons doel? Jouw verwachtingen overtreffen, binnen de afgesproken tijd.

8.4. Mocht er een storm op komst zijn (lees: iets dat onze diensten in gevaar brengt), dan schieten we in actie. We doen er alles aan om jouw laadervaring zo veilig mogelijk te houden, zelfs als dat betekent dat we tijdelijk wat aanpassingen moeten doen.

ARTIKEL 9 – Logo’s, namen en herkenningspunten.

9.1. Onze merknaam, logo's, en al die visuele herkenningspunten? Die zijn van ons. Net zoals je je eigen dagboek niet uitleent, delen we die niet. We vertrouwen erop dat je ze respecteert en ons laat schitteren.

9.2. Afblijven van de stickers en bordjes! Die zijn er om te zorgen dat iedereen weet dat jij voor kwaliteit gaat – en dat waarderen we.

ARTIKEL 10 – Als Er Iets Misgaat

10.1. We geven je alle tips en trucs om het meeste uit je producten en diensten te halen. Als je onze adviezen opvolgt, komt alles goed. Zo niet, dan kunnen we niet de held spelen.

10.2. We staan achter ons werk, maar soms gebeuren er dingen. Als er echt iets mis is gegaan door ons toedoen, dan lossen we dat op. Maar laten we het wel hebben over zaken die direct met ons te maken hebben. Onze verantwoordelijkheid is gelimiteerd tot wat je ons hebt betaald.

10.3. Die indirecte schade, zoals het missen van je favoriete serie omdat de stroom even uit moest? Daarvoor kunnen we niet in onze buidel tasten.

10.4. We kunnen niet verantwoordelijk zijn voor schade veroorzaakt door spullen die we je afgeraden hebben te gebruiken, of als je besluit om een trampoline op je zonnepanelen te zetten. We hopen dat je de hints begrijpt en samen met ons voor een soepele samenwerking gaat.

ARTIKEL 11 – Garantie en Verantwoordelijkheid Rondom Onze Laaddiensten

Wanneer Laaddiensten ter Sprake Komen:

De ins en outs van onze verantwoordelijkheid betreffende de Laaddiensten vind je in artikel 8 van de Algemene Servicevoorwaarden. Maar om het simpel te houden: als er iets misgaat, is onze aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat je de afgelopen zes maanden voor dat ongelukkige incident aan ons hebt betaald.

ARTIKEL 12 – Wanneer het Tijd is om Vaarwel te Zeggen:

Als je besluit binnen het eerste jaar na installatie onze Laaddiensten op te zeggen, dan hebben we recht op een compensatie. Dit bedrag is wat je ons normaal gesproken zou hebben betaald voor de resterende periode. We kijken naar het aantal laadpassen, jouw verbruik, en schatten op basis daarvan de waarde. Plus, we houden rekening met de kosten voor het verwijderen van de apparatuur en de administratiekosten voor het ontkoppelen van abonnementen.

ARTIKEL 13 – Jouw Gegevens, Jouw Privacy:

Bij Blulinc is jouw privacy koning. We behandelen jouw en je medewerkers' gegevens met het respect dat ze verdienen. Duik in onze Privacy- en Cookieverklaring op onze website voor het fijne ervan.

ARTIKEL 14 - Vertrouwelijkheid is Sleutel:

Alle info die we je geven en die als 'vertrouwelijk' is gemarkeerd, blijft onder ons. Je mag dit alleen delen met mensen die er echt van moeten weten, tenzij wij of de wet anders zegt. Deze vertrouwelijkheidsdans duurt tot twee jaar na onze laatste high five (of na het beëindigen van onze Laaddiensten).

ARTIKEL 15 – Overmacht:

Soms gebeuren er dingen die we niet zagen aankomen. Als overmacht ons tegenhoudt om onze beloftes na te komen, kunnen we niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vertraging of het niet leveren van onze diensten. Als overmacht ons langer dan drie maanden parten speelt, mogen beide partijen de deal ontbinden, met vergoeding van de kosten die al gemaakt zijn.

ARTIKEL 16 – Wat als een Regel niet Op Gaat:

Stel, een deel van onze afspraken blijkt niet te kloppen, dan betekent dit niet dat alles van tafel is. We vinden samen een manier om dit op te lossen, zodat we verder kunnen met onze samenwerking.

ARTIKEL 17 – Regels en Rechtbanken:

Onze avonturen worden geregeld door het Belgisch recht. Mocht er ooit een geschil ontstaan tussen ons, dan is de rechtbank in Gent waar we dit uitvechten.

Bijlage: Algemene Servicevoorwaarden